Bestel nu ook online in de shop! Gratis levering aan huis vanaf 49 EUR.

Nieuwsbrief FR Shop
Nutridia Bio Voeding en Dranken

BEST NUTRITION FOR EVERY DAY

Nutridia producten zijn 100% biologisch

> Nutridia > Recept > Walnotentaart met Nutridia bio walnoten, kokosolie en speltsiroop

Walnotentaart met Nutridia bio walnoten, kokosolie en speltsiroop

Dit walnotentaartje is gewoon, zonder opsmuk, al lekker genoeg. Voor een feestje is een uitgebreide versie echt een extra lekkernij. Als de taart gebakken is kun je hem halveren en lekker vol smeren met stijf geklopte slagroom, een paar stukjes vers fruit er boven op en smullen maar.

Ingredi├źnten

  • 200 gram Nutridia walnoten
  • 1 theelepel baking soda
  • 50 gram pure chocola minimaal 70% cacao
  • 75 gram biologische Nutridia speltstroop
  • 100 ml Nutridia kokosolie
  • 5 eieren, gesplitst in eiwitten en eidooiers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Vet een springvorm in van 20 cm, leg eventueel op de bodem van de springvorm bakpapier
  3. Klop de eidooiers met een vork los en voeg dan de speltstroop en kokosolie toe, even goed door elkaar roeren zodat het een glad mengsel is
  4. Maal in een keukenmachine de chocola tot kleine stukjes
  5. Maal in een keukenmachine de walnoten fijn en voeg daar de baking soda en chocoladestukjes aan toe
  6. Klop de eiwitten stijf in een schone en vetvrije kom
  7. Voeg nu het walnotenmengsel toe aan het eidooier mengsel, goed door elkaar roeren
  8. Schep nu voorzichtig het eiwitschuim door het mengsel. Je kunt dit het beste in 3 delen doen, zodat het mengsel luchtig blijft
  9. Stort het beslag in de springvorm en zet de taart in de oven
  10. Bak de taart in ongeveer 50 - 60 minuten gaar. De taart is gaar wanneer een sat├ęprikker er schoon uit komt.
  11. Laat de taart minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen, verwijder dan de springvorm en laat de taart verder op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!