Bestel nu ook online in de shop! Gratis levering aan huis vanaf 49 EUR.

Nieuwsbrief FR Shop
Nutridia Bio Voeding en Dranken

BEST NUTRITION FOR EVERY DAY

Nutridia producten zijn 100% biologisch

> Nutridia > Recept > Currystoofpotje kikkererwten, zoete aardappelen en boerenkool

Currystoofpotje kikkererwten, zoete aardappelen en boerenkool

Ingrediënten voor 4 personen

  • Schil de grote zoete aardappels en snijd ze in blokjes (ongeveer 1,5 centimeter). Stoom ze tot ze net niet gaar zijn. Zet ondertussen een pot op het vuur en doe de kokosmelk erin.
  • Voeg de knoflook, de gember, de kurkuma, de koriander, het currypoeder, de komijn en de chili erbij. Zet op een laag vuurtje. Zodra de zoete aardappel klaar is, mag die erbij.
  • Spoel de quinoa af en doe deze – ongekookt – bij in de pot. Zet het vuur wat hoger. Hak de tomaten in blokjes en voeg deze toe (pitjes ook!). Wanneer de quinoa bijna klaar is (niet crunchy meer), voeg je de kikkererwten toe. Verwijder de stammen van de boerenkool, hak de ‘bladeren’ wat fijn en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat nog twee minuutjes verder garen, voeg peper en zout toe.

Bereiding

  • 2 grote zoete aardappels (+- 800 gr)
  • 400 ml Nutridia kokosmelk
  • 4 teentjes look
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl koriander
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 snuifje chili
  • 180 gr quinoa
  • 6 tomaten
  • 400 gr kikkererwten, uit blik
  • 6 stengels boerenkool
  • peper
  • zout