Ingrediënten voor 6 personen
- 2 grote zoete aardappels
- 6 el gesmolten Nutridia kokosolie
- 2 el Nutridia kokosmeel
- 3 kl vanille-extract
- 5 el Nutridia agavesiroop
- 1 kl natriumbicarbonaat
- 6 el ongezoet cacaopoeder
- 2 eieren
- 1 handje Nutridia chocoladestukjes (72% puur)
- Voor de afwerking:
- 100 gr Nutridia chocolade (72% puur)
- 1 bakje aardbeien
Bereiding
-
Schil de zoete aardappels en rasp ze fijn. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op het vuur.
-
Meng in een grote kom de zoete aardappelrasp met de gesmolten kokosolie, het kokosmeel, het vanille-extract, de ahornsiroop, het natriumbicarbonaat, het cacaopoeder, de eitjes en de fijngehakte chocoladestukjes onder mekaar.
- Bekleed een ovenschaal met een laagje bakpapier en stort hierin het browniemengsel uit.
- Plaats de schaal gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Smelt ondertussen de chocolade voor de afwerking au bain-marie en snijd de aardbeien in stukjes.
- Haal de brownie uit de oven en laat deze vijf minuutjes afkoelen. Snijd de brownie nu in blokjes en verdeel de stukjes over enkele bordjes.
- Werk af met de gesmolten chocolade en verse stukjes aardbei.