Ingrediënten voor voor ca. 12 broodjes
Plaats alle ingrediënten in de mengkom van een keukenmachine en pureer tot een gladde dikke massa. Laat het deeg ca. 10 minuten rusten, zodat het kokosmeel vocht kan opnemen. Het deeg blijft een beetje plakkerig, maar je kunt het nu naar wens vormen. Balletjes om broodjes te maken, muffinvormpjes vullen om scones te maken, platte vorm vullen voor een foccacia, wat je maar wilt.
Verwarm de oven voor op ca. 165 graden Celsius. Plaats de broodjes in de voorverwarmde oven en bak ze in ca. 25 tot 30 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van het deeg. Controleer tussentijds of ze niet te donker worden, zet dan eventueel de oventemperatuur wat lager.
Laat de broodjes afkoelen, het liefst enkele uren in de koelkast. Kokosmeel gerechten hebben echt even de tijd nodig om te rusten, direct uit de oven smaken ze nogal naar ei.
Serveer met beleg naar keus: bijvoorbeeld humus, tapenade, kokosroom, jam, vers fruit, notenpasta...
Hier volgen enkele ideeën voor verschillende varianten, ik weet zeker dat jullie er nog veel meer kunnen bedenken:
Zoet
Hartig
Neutraal