Bestel nu ook online in de shop! Gratis levering aan huis vanaf 49 EUR.

Nieuwsbrief FR Shop
Nutridia Bio Voeding en Dranken

BEST NUTRITION FOR EVERY DAY

Nutridia producten zijn 100% biologisch

> Nutridia > Recept > Pompoenbroodjes met Nutridia bio kokosmeel

Pompoenbroodjes met Nutridia bio kokosmeel

Ingrediënten voor voor ca. 12 broodjes

  • 150 gram geroosterde pompoen
  • 100 gram Nutridia kokosmeel
  • 6 eieren
  • 25 gram Nutridia kokosolie
  • 1 eetlepel citroensap of appelazijn
  • 1 theelepel bicarbonaat of bakpoeder
  • snufje zout

Plaats alle ingrediënten in de mengkom van een keukenmachine en pureer tot een gladde dikke massa. Laat het deeg ca. 10 minuten rusten, zodat het kokosmeel vocht kan opnemen. Het deeg blijft een beetje plakkerig, maar je kunt het nu naar wens vormen. Balletjes om broodjes te maken, muffinvormpjes vullen om scones te maken, platte vorm vullen voor een foccacia, wat je maar wilt.

Verwarm de oven voor op ca. 165 graden Celsius. Plaats de broodjes in de voorverwarmde oven en bak ze in ca. 25 tot 30 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van het deeg. Controleer tussentijds of ze niet te donker worden, zet dan eventueel de oventemperatuur wat lager.

Laat de broodjes afkoelen, het liefst enkele uren in de koelkast. Kokosmeel gerechten hebben echt even de tijd nodig om te rusten, direct uit de oven smaken ze nogal naar ei.

Serveer met beleg naar keus: bijvoorbeeld humus, tapenade, kokosroom, jam, vers fruit, notenpasta...

Hier volgen enkele ideeën voor verschillende varianten, ik weet zeker dat jullie er nog veel meer kunnen bedenken:

Zoet

  • 2 theelepels kaneel en een handje rozijnen
  • 2 theelepels speculaaskruiden en 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel verse gember (geraspt), een kleine appel in blokjes en 1 eetlepel honing

Hartig

  • 1/2 eetlepel verse rozemarijn en 1 eetlepel verse salie, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemalen komijn en 1 teentje geperste knoflook
  • enkele eetlepels pesto (over het deeg verdelen en heel licht roeren met een satéprikker voor een marmereffect).
  • 3 eetlepels zwarte olijven en/of zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  • 50 gram chorizo of bacon in kleine blokjes
  • 1 theelepel zeezout en een scheutje olijfolie over de broodjes verdelen

Neutraal

  • handje zonnebloempitten of pompoenpitten over de broodjes verdelen
  • walnoten of andere noten in stukjes door het deeg roeren